Εκδηλώσεις

>Διαλέξεις-Σεμινάρια του Κύκλου προβληματισμού

Το Ερευνητικό Δίκτυο για την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (ΕΕΠΕ) σας προσκαλεί σε σειρά διαλέξεων για ζητήματα μελέτης και ανάλυσης λόγου. Οι εισηγήσεις αναδεικνύουν την ανάλυση του (πολιτικού) λόγου ως πεδίου συνάντησης διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων και προσεγγίσεων και στοχεύουν στην κατάδειξη των θεωρητικών και μεθοδολογικών προκλήσεων.

Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα, Αιόλου 42-44, 2ος όροφος

Δελτίο Τύπου- Πρόγραμμα

>Συμπόσιο-Ανταγωνισμοί και «καθεστώτα αλήθειας» στον σύγχρονο πολιτικό λόγο: Μετα-αλήθεια, ψευδείς ειδήσεις και προπαγάνδα

Παρασκευή, 15 Δεκ.
Αίθουσα Χατζηδάκη- Τμήμα ΠΕΔΔ
Σόλωνος 57, 1ος (κτήριο Μ.Θ.Ε.)

Σάββατο, 16 Δεκ.
Αίθουσα Διδασκαλίας, 1ος όροφος, Τμήμα ΠΕΔΔ.
Θεμιστοκλέους 6 – Τμήμα ΠΕΔΔ

Σχετικά με το Συμπόσιο

Το πρόγραμμα του Συμποσίου

>Διημερίδα με θέμα “Λόγοι της Κρίσης”

Η πρώτη διημερίδα του Δικτύου Ανάλυσης του Πολιτικού Λόγου της ΕΕΠΕ πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 13-14 Ιουνίου 2014. Στη Διημερίδα συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η λογο-αναλυτική κοινότητα προσεγγίζει την τρέχουσα οικονομική κρίση και τους επιμέρους λόγους που συναρθρώνονται στο πλαίσιό της. Συγχρόνως, η Διημερίδα επέτρεψε στα μέλη του Δικτύου να συναντηθούν δια ζώσης για να μορφοποιήσουν τις μελλοντικές δραστηριότητες του.

Το πρόγραμμα της Διημερίδας

>Συμμετοχή του Δικτύου στο Ι΄ τακτικό συνέδριο της ΕΕΠΕ

Το Δίκτυο Ανάλυσης του Πολιτικού Λόγου (ΔΙΑΠΟΛΟ) συμμετείχε με δύο θεματικά πάνελ στο Ι Συνέδριο της ΕΕΠΕ (Πανεπιστήμιο Αθηνών, 18-20 Δεκεμβρίου 2014), με τίτλο: «Μεταπολιτευτικά πλαίσια & αφηγήσεις της κρίσης: Λόγοι, ταυτότητες, πρακτικές». Η επιλογή των εισηγήσεων έγινε μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας μεταξύ των μελών του Δικτύου. Σκοπός των πάνελ ήταν η αποτύπωση και κριτική προσέγγιση σημαντικών πτυχών της ρηματικής πλαισίωσης του μεταπολιτευτικού σκηνικού, αλλά και η ανίχνευση των τομών και μετασχηματισμών που επιφέρει η κρίση στο επίπεδο του πολιτικού λόγου, της συγκρότησης ταυτοτήτων και της νοηματοδότησης των πολιτικών πρακτικών.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Η συμμετοχή του Δικτύου